Image Alt

Vinkort

Vær opmærksom på at dette kort kan være forældet og gængse vine og gældende priser findes på vinkortet i restauranten

Disottos

Bobler & Rose

Prosecco - Ornella Molon
299 kr flaske / 79 kr glas

Vinen er strågul i farven og giver frugtagtige associationer i retning af æble, pære og citrusfrugt. Smagen er blød og tør på samme tid, takket være syreindholdet. Vinen er en fremragende ledsager til fisk, skaldyr, risotto og andre lette retter.

Moscato D`Asti - Ornella Molon
299 kr flaske / 79 kr glas

En perle, fremstillet på fine Moscato-druer, sød, aromatisk og frugtig i smagen. Skummet er fint og boblerne vedvarende, mens duften har delikate træk af mandel og præg af modne frugter. Kan ledsage alle former for desserter.

Brachetto - Balbi Soprano
349 kr flaske / 79 kr glas

Brachetto er en let og rød mousserende dessertvin med elegance og sødme. Velegnet som aperitif, mellem retter, til søde desserter og som afslutning på et godt måltid.

Barolo Rosè - Monchiero
299 kr flaske / 79 kr glas

Spændende Rosè lavet på nebbiolo. Vinen har en moden duft, smag af hindbær og kirsebær, dog uden at være sød. Den giver det bedste fra Barolo, blot uden tannin. Vinen er i kategorien tør og nydes gerne uden mad, men er velegnet som erstatning for hvidvin til lette retter.

Disottos

Hvidvin

Pinot Grigio - Italo Cescon
299 kr flaske / 79 kr glas

Vinen er fyldig og moden i både duft og smag med noter af æbler og pærer. Den er frisk med en let mineralitet, der understøtter den halvtørre og fyldige vin. Velegnet til pastaretter med fløde og krydret mad.

Sauvignon Blanc - Italo Cescon
299 kr flaske / 79 kr glas

Fed og fadlagret stil med frisk og moden frugtsmag. Eksotiske noter af ananas, passion og melon i både duft og smag. Velegnet til krydret mad og fed fisk, samt ostebord.

Arneis - Monchiero
299 kr flaske / 79 kr glas

Frisk og tør stil med elegant frugt- og flot eftersmag. God struktur i både duft og smag, friske mineralske toner og forholdsvis tør, uden dog at være knastør. Velegnet til fisk og lette pastaretter med lys sauce.

Quatro Filari - Monchiero
349 kr flaske / 89 kr glas

Aromatisk og fortryllende tør Moscato hvidvin Qutro Filari opkalt efter de 4 rækker vinstokke som der findes til denne begrænsede produktion på ca. 1000 flasker. Fremstår krydret og sødmefuld, men har en frisk syre der holder sammen på vinen.

Vite Bianco Chardonnay - Ornella Molon
349 kr flaske

Druerne til denne fantastiske vin er håndplukket af to omgange. Den første og tidlige høst giver en markant duft og friskhed til vinen og druerne fra den senere høst giver fedme og struktur. Oplev ananas, citrus, honning, brødkrummer, lidt smør og vanilje. 100% Chardonnay 6 mdr. på fad. Velegnet som hvidvin til lyst kød, stærke retter og en god pizza.

Disottos

Rødvin

Primitivo Quota29 - Menhier Salento
299 kr flaske / 79 kr glas

Primitivo med intens duft af brombær og rosiner. Smagen er super kompleks med sødme i starten, som efterhånden trækker i baggrunden og gør at vinen fremstår både blød og elegant. Lang eftersmag som langsomt viser vinens potentiale og velegnet til pizza og charcuteri.

Aglianico D'Irpinia "Terra del Varo" - Antica Fattoria
349 kr

Kraftig og harmonisk Campania-vin med blød rund fylde og lang eftersmag. I næsen finder man noter af modne kirsebær, solbær og brombær samt behagelige strejf af vanilje og krydderi. I munden fremstår vinen harmonisk og balanceret med behagelige bløde tanniner og fin længde.

Barbera D`Asti Superiore - Boeri
349 kr flaske / 89 kr glas

Denne mørke og fyldige vin er lavet på kun de bedste druer fra 40 år gamle vinstokke. Den dufter karakteristisk som en Barbera bør af kirsebær, ribs og krydderier, og smagen byder på brombær, solbær og blommer i en behagelig og lang smagsoplevelse. Vi anbefaler denne vin til charcuteri og alle retter med tomat.

Nebbiolo D`Alba - Monchiero
349 kr flaske / 79 kr glas

Nebbiolo druer fra en mark med 30-40 år gamle vinstokke i Alba, lige udenfor Barolo. Frugtig og meget harmonisk vin, der har aromaer af modne kirsebær, appelsinskal, viol og eksotiske krydderier, der følges ad side om side med livlige tanniner. Vinen er velegnet til charcuteri, kødretter og simreretter.

Rosso di Montalcino Martina - Tony Sasa
399 kr

Martina serien er opkaldt efter Tony Sasas datter, så man er ikke i tvivl om at der er lagt tid, kærlighed og passion i disse vine. Denne vin er lavet på samme most, som Tony Sasa laver sin Brunello af. Vi anbefaler denne vin til krydrede kødretter, stærk mad eller en af vores napolitanske pizzaer.

Calamuri IGT - Menhir Salento
449 kr

Kraftig og kompleks vin, som er lavet på gamle vinstokke for at få den ypperste kvalitet. Vinen er lagret på små fade i min. 12 mdr. Noter af solbær, lakrids, syltede blommer og brombær. Velegnet til simreretter, stærk mad og oste.

Ripasso della Valpolicella - Tony Sasa
449 kr flaske / 89 kr glas

Denne modne Ripasso er lavet på 100% tørrede druer og minder om en Amarone i smagen. Dog er vinen ikke nær så sødmefuld, men der er alligevel høj kompleksitet og masser af modne mørke bær i smag og duft. Lagret i 14 mdr. Velegnet til retter hvor tomat indgår, men også en dejlig vin til pizza.

Etna Rosso - Tony Sasa
499 kr

Elegante Nerello Mascalese vin fra vulkanen ETNA. Det er en moden og kraftig vin, men blød og tør i stilen. Noter af tranebær, jordbær, hindbær, læder, tjære og kaffe, samt hints af cola, nellike og en smule eg fra fadet. 100% Nerello Mascalese. Sommerlier anbefaler den til kalvekød og retter med pasta.

Barolo Rocche di Castiglione DOCG - Monchiero
599 kr flaske / 119 kr glas

Barolo fra en af de helt store marker i Castiglione Falletto. Vinen har høj finesse, aromatisk udtryk med moden frugt. De bløde tanniner arbejder fint sammen med noter af moden kirsebær og florale noter. Vi anbefaler denne vin til kalvekød, og hvis man er rigtig ekstravagant, til en af vores napolitanske pizzaer.

Brunello di Montalcino Martina - Tony Sasa
599 kr

Vinen udtrykker elegance, duft, kompleksitet og moden frugt, som er pakket fint ind i bløde tanniner. Vinen er lagret i 24 mdr. på brugte fade og 12 mdr. på flaske. Velegnet til alle kødretter, da de bløde tanniner får noget at arbejde med i maden.

Amarone Arena - Tony Sasa
599 kr

Vinen har flot dybde og fløjlsblød tekstur i en meget elegant stil. Kompleks i duft og smag af sveske, blomme, kaffe, kakao, rosiner og kirsebær. Velegnet til kraftige retter og gode oste.

Barbera - Limited Selection - Boeri
1199 kr

Moden og fyldig topklasse vin, som er lavet på 80 år gamle vinstokke på den bedste mark i Bionzo, Monferrat, Piemonte. Lagret 24 mdr. på fad og fremstillet i begrænset omfang. Velegnet til kraftige kødretter og gode oste.

Disottos

Dessert vin

Moscato D`Asti - Ornella Molon
249 kr flaske / 59 kr glas

En perle, fremstillet på fine Moscato-druer, sød, aromatisk og frugtig i smagen. Skummet er fint og boblerne vedvarende, mens duften har delikate træk af mandel og præg af modne frugter. Kan ledsage alle former for desserter.

Brachetto - Balbi Soprano
349 kr flaske / 69 kr glas

Brachetto er en let og rød mousserende dessertvin med elegance og sødme. Velegnet som aperitif, mellem retter, til søde desserter og som afslutning på et godt måltid.

Bianco di Ornella molon Late Harvet 50 cl
499 kr

Vinen er lavet på sent høstede druer: Sauvignon Blanc, Verduzzo og Traminer, der ligger og tørrer ind, som man kender fra Amarone. Mosten fra presset lægges på drueskallerne i Tonneaux træfade i 24 mdr. og herefter 6 mdr. på ståltank for at klares. Velegnet til lyse desserter med f.eks. hvid chokolade, is, frugt, samt blåskimmelost.

t

Helligkorsvej 12, 4000 Roskilde

+4592901111, info@disotto.dk

Åbningstider:

Tirs-Tors: 17.00 – 22.00

Fre-Lør: 17.00 – 24.00